Lenz

Lenz Header

Sinds 1987 voldoet Lenz Functional Clothing aan de hoogste eisen in de sport-, werk- en vrijetijdssector. De functionele kleding van Lenz staat naast optimaal draagcomfort, de beste pasvorm en de modernste vezelsamenstellingen ook voor het gepatenteerde S.E.P.-systeem. Om een ​​consistent hoge kwaliteit van de producten te behouden, worden alle textiel kledingstukken in Europa ontwikkeld en onderworpen aan constante kwaliteitscontroles.

Lenz Kleding

Lenz verwarmde kleding

Lenz Sokken

Lenz elektrische sokken

Lenz Accu-Packs

Lenz Accu's

De Lenz Lexicon

WARMTE

Om de lichaamstemperatuur in de kou op gezond peil te houden, verbruiken we veel energie.
Dit vermindert de spierkracht en prestaties tot wel 50%.
De lichaamstemperatuur verlaagt de prestaties en het concentratievermogen. In ruil daarvoor neemt de kwetsbaarheid voor letsel toe.
Met verwarmde Lenz-producten heeft het lichaam veel minder energie nodig om op peil te blijven.

Eén batterij – alle mogelijkheden met de Lenz warmte-app

Verwarmde sokken, handschoen 4.0, vest, bandage of zolen – met de Lenz warmte-app kunt u de warmte-instelling van de lithium-accupacks ongecompliceerd en snel te regelen. Het biedt ook een overzicht van de huidige laadstatus van alle lithium-packs.

MERINO SOFTTEC®

Merinowol is de perfecte grondstof voor sport- en functionele kleding. Het is veel fijner dan normale schapenwol. Het verwarmt uitstekend, is ademend, zeer elastisch, lichtgewicht, droogt snel – en heeft een antibacterieel effect, wat een positief effect op de geur heeft.

Hoewel de fijne Merinowol veel minder irriteert dan ruwe wol, blijft het een natuurlijk product en kan het krassen en schuren.
Daarom krijgen Lenz-producten met Merino SOFTTEC® een speciale binnenlaag van hightechgarens
– voor volledig krasvrij draagcomfort en lange levensduur!

COMPRESSION

De speciale productietechnologie zorgt voor een optimale stabilisatie van de spier.
De innovatieve compressie-breitechniek houdt de spier in optimale conditie. Dit vermindert spiertrillingen en bevorderd de bloedsomloop. De spieren worden niet onnodig belast en tegelijkertijd voorzien van meer zuurstof.
Vermoeidheid geassocieerd met fysieke inspanning komt later – voor meer energie en prestaties.

STEUN ENERGIE PUNT

S.E.P. sokken stabiliseren en ondersteunen belangrijke gewrichten. Daarmee voorkomen ze gewrichtsmoeheid,
slijtage en pijn. Dus ze dragen bij aan een optimale spierfunctie. Het S.E.P.-systeem houdt het lichaam in een anatomisch optimaal, natuurlijke positie. Het synchroniseert bewegingen en bevordert de bloedsomloop. Dus nek,
Gestabiliseerde schouders en spieren. In het voetgebied verdeelt het de belasting beter en optimaliseert de rollende beweging.

Hipora®

Hipora® is een waterdicht en ademend weefsel dat wordt gebruikt als binnenzool in winter-, motor- en fietshandschoenen.
De basisfuncties van klimaatmembranen zijn hetzelfde voor alle membranen.