Gezond verwarmen

Een advies, voor uw eigen gezondheid

Om uw lichaam veilig te verwarmen, is een juiste keuze van de manier van verwarmen erg belangrijk. Plaatselijke verwarming aan uw vingertoppen of tenen doet geen goed. Het lichaam dient juist zo centraal mogelijk opgewarmd te worden.

Onze kleding is zeker niet goedkoop, maar dat heeft ook een reden: naast het gebruik van materialen van een zeer goede kwaliteit, zorgt de door ons gebruikte methode ervoor, dat uw handen en voeten rondom worden verwarmd.

Naast het comfort is dit uitermate belangrijk voor uw gezondheid. Zou u kiezen voor een methode, waarbij bijvoorbeeld uitsluitend de toppen van uw vingers, uw voetzolen of de punten van uw tenen worden verwarmd, ontstaat er op de plekken die worden verwarmd stuwing, hetgeen een verstoring geeft van de doorbloeding. Dit kan tot gevolg hebben dat u op langere termijn juist winterhanden of wintertenen krijgt.

De enige veilige manier van verwarmen is dan ook het handhaven van de lichaamswarmte, zonder de uiteinden van uw vingers of tenen extra te belasten. Het vaatbed blijft daardoor in de diepere lagen wijd, terwijl de oppervlakkige lagen de warmte kunnen opnemen en transporteren naar de diepere lagen.

Gebruik door mensen met reuma of andere medische klachten.

Niet bij iedereen met reumatische aandoeningen is het verwarmen een oplossing. Vooral in gevallen waarin er sprake is van acute reuma (ontstekingsreactie), is het veelal van belang om te koelen in plaats van verwarmen.
Bij chronische vormen van reuma is verwarming vaak wel een goede oplossing.

Waarschuwing: Gerbing’s verwarmde kleding kan niet gebruikt worden voor mensen die verlamd zijn of door mensen die zelf de warmtetoevoer niet kunnen regelen.

Hebt u twijfel: vraag advies aan uw reumatoloog of behandelend arts!

Ons oprechte advies:

Kies boven alles voor uw gezondheid!